طراحی سایت

اینترنت داخلی (اینترانت) چیست

اینترنت داخلی و اینترنت، بخش مهمی از زندگی روزمره مردم در سراسر جهان است درواقع یک شبکه خصوصی است که برای اشتراک گذاری ایمن اطلاعات شرکت و محاسبه منابع بین کارمندان استفاده می شود. در طول این آموزش، ما سعی خواهیم کرد به برخی از سوالات اساسی که ممکن است در مورد اینترنت و نحوه استفاده از آن داشته باشید پاسخ دهیم.

آنچه در این مقاله خواهید آموخت؟

اینترانت چیست؟

(اینترانت) یک شبکه کامپیوتری برای به اشتراک گذاری اطلاعات، ارتباطات آسان تر، ابزارهای همکاری، سیستم های عملیاتی و سایر خدمات محاسباتی است. درواقع درون یک سازمان است که معمولاً به استثنای دسترسی افراد خارجی است. این اصطلاح برخلاف شبکه‌های عمومی مانند اینترنت استفاده می‌شود، اما بیشتر از همان فناوری مبتنی بر مجموعه پروتکل اینترنت استفاده می‌کند. یک اینترنت داخلی در سطح شرکت می تواند یک نقطه کانونی مهم برای ارتباطات و همکاری داخلی باشد و یک نقطه شروع واحد برای دسترسی به منابع داخلی و خارجی فراهم کند.

اینترنت داخلی:

درواقع با فناوری‌های شبکه‌های محلی (LAN) و شبکه‌های گسترده (WAN) ایجاد می‌شود. بسیاری از اینترنت های داخلی مدرن دارای موتورهای جستجو، نمایه های کاربر، وب سایت ها، برنامه های تلفن همراه با اعلان ها و برنامه ریزی رویدادها در زیرساخت خود هستند، که به طور فزاینده ای، برای ارائه ابزارها استفاده می شوند،

به عنوان مثال. همکاری (برای تسهیل کار در گروه ها و کنفرانس های راه دور) یا دایرکتوری های پیچیده شرکت، ابزارهای مدیریت فروش و ارتباط با مشتری، مدیریت پروژه و غیره، اینترانت ها یا اینترنت داخلی همچنین به عنوان پلتفرم های تغییر فرهنگ سازمانی مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، تعداد زیادی از کارکنان که در مورد موضوعات کلیدی در یک برنامه فروم اینترانت بحث می کنند، می تواند به ایده های جدیدی در مدیریت، بهره وری، کیفیت و سایر مسائل شرکت منجر شود.

اینترنت چیست؟
اینترنت = فناوری= تکنولوژی برتر

تاریخچه اینترنت

اینترنت یک شبکه جهانی متشکل از میلیاردها کامپیوتر و سایر وسایل الکترونیکی است. با اینترنت، تقریباً می توان به هر اطلاعاتی دسترسی داشت، با هر کس دیگری در جهان ارتباط برقرار کرد و کارهای بسیار بیشتری انجام داد. همه این کارها را می توانید با اتصال کامپیوتر به اینترنت انجام دهید که به آن آنلاین شدن نیز می گویند، در نتیجه میتوان گفت:

شبکه گسترده‌تری است که به شبکه‌های کامپوتری در سراسر جهان که توسط شرکت‌ها، دولت‌ها، دانشگاه‌ها و سایر سازمان‌ها اداره می‌شوند اجازه می‌دهد تا با یکدیگر گفتگو کنند. نتیجه انبوهی از کابل‌ها، رایانه‌ها، مراکز داده، روترها، سرورها، تکرارکننده‌ها، ماهواره‌ها و برج‌های وای‌فای است که به اطلاعات دیجیتال اجازه می‌دهد در سراسر جهان سفر کنند.

برای آشنایی انواع سایت ها در اینترنت لطفا کلیک کنید.

موارد استفاده از اینترانت

  • آسان تر شدن کارهای روزمره
  • مدیریت بهتر اطلاعات و ذخیره داده ها در یک بانک اطلاعاتی واحد
  • دادن محتوای شخصی به کارمندان براساس نقش آن ها در شرکت
  • یهتر کردن ارتباطات داخلی متناسب با نقش هر کارمند،سازماندهی نمودار های در دسترس

مزایای استفاده ازاینترانت

اینترانت برا ی سرعت بخشیدن به ارتباطات و به اشتراک گذاشتن اطلاعات یک شرکت و همچنین در یک تجارت چطور میتوان همکاری کرد یا یک منبع انسانی چطور میتواند سابقه یک کارمند را مدیریت کند از مزایای اینترانت است.

برخی از مزایای بالقوه استفاده از اینترانت شامل موارد زیر است:

  • بهبود ارتباطات، به اشتراک گذاری اطلاعات و همکاری در یک کسب و کار؛
  • مدیریت سوابق ساده؛
  • ردیابی ساده درخواست ها؛
  • یک محیط آزمایشی برای ایده های جدید قبل از اجرای آنها در صفحه وب یک شرکت؛
  • فرهنگ سازمانی بهبود یافته که بر کارکنان متمرکز است و مشارکت و تعامل را تشویق می کند. 
  • بازگشت مطلوب سرمایه از هزینه های کم اجرا و عملیاتی

تفاوت بین اینترنت داخلی و اینترنت

اینترانت در یک شبکه خصوصی فقط میتواند کار کند در حالی که اینترنت خصوصی در شبکه های عمومی میتواند کار کند.امنیت شبکه عمومی در مقایسه با شبکه خصوصی کم است وهمچنین اینترنت خصوصی میتواند کاربران کمتری نسبت به اینترنت عمومی داشته باشد.

اینترنت داخلی و اینترانت
اینترنت واینترانت

سازندگان اینترنت چه کسانی هستند؟

شامل فناوری هایی است که توسط افراد و سازمان های مختلف توسعه یافته است. چهره های مهم عبارتند از: رابرت دبلیو تیلور، که رهبری توسعه ARPANET (نمونه اولیه اینترنت) و وینتون سرف و رابرت کان، که فناوری های پروتکل کنترل انتقال، پروتکل اینترنت (TCP/IP) را توسعه دادند.

اینترنت چگونه کار میکند؟


یک اینترنت داخلی ایمن و قابل اعتماد به یک وب سرور نیاز دارد که درخواست ها برای داده های میزبانی شده روی سرور را مدیریت کند. وب سرور فایل های درخواستی را پیدا کرده و به کاربر مناسب تحویل می دهد. همچنین باید یک سیستم مدیریت محتوا برای کنترل ایجاد، انتشار و مدیریت محتوای اینترانت راه اندازی شود.

یک اینترانت همچنین ممکن است از بسیاری از شبکه‌های محلی به هم پیوسته (LAN) و همچنین خطوط اجاره‌ای که به منابع شبکه گسترده متصل می‌شوند، تشکیل شده باشد. وب سرور اینترنت داخلی از پروتکل های TCP/IP، HTTP و سایر پروتکل های اینترنتی استفاده می کند. 

برای دسترسی به ااینترنت داخلی شرکت خود، کارمندان باید رمز عبور شبکه خاصی داشته باشند و به شبکه LAN شرکت متصل باشند. کارمندان از راه دور از طریق یک شبکه خصوصی مجازی ( VPN ) یا یک اتصال امن دیگر به اینترنت داخلی دسترسی دارند . VPN به کاربران اجازه می دهد که در واقع به شبکه LAN مورد نیاز به اینترنت داخلی متصل نباشند و به تمام اطلاعات و عملکردهای مشابهی که در صورت اتصال به شبکه محلی در دسترس بودند دسترسی داشته باشند.

هنگامی که بخشی از یک اینترنت داخلی برای مشتریان، شرکا، تامین کنندگان یا سایرین خارج از شرکت قابل دسترسی باشد، آن بخش بخشی از یک شبکه خارجی می شود.

اینترنت داخلی به طور کلی شبیه یک نسخه خصوصی از اینترنت به نظر می رسد. با تونل سازی، شرکت ها می توانند پیام های خصوصی را از طریق شبکه عمومی ارسال کنند. آنها از رمزگذاری و رمزگشایی ویژه و سایر حفاظت های امنیتی برای اتصال بخشی از اینترانت خود به دیگری استفاده می کنند.

اینترانت
اینترانت

نمونه هایی از اینترانت چیست؟

پلتفرم های اینترانت از فروشندگان بزرگ و استارت آپ های کوچکتر در دسترس هستند. آنها شامل موارد زیر است:

  • اکسرو
  • محل کار فیس بوک
  • اتصالات HCL
  • HyperOffice Atlas
  • جوستل
  • مایکروسافت شیرپوینت
  • مایکروسافت یامر
  • پایگاه کارکنان
  • و…

نتیجه گیری

اینترنت یک اختراع بزرگ جامعه بشری است که همه ما بهتر است برای سرعت بخشیدن به کارها ی روزمره وهمچنین پیشرفت در زمینه شغلی خود آموزش ببینیم وضمنا نسل های بعد از خودمان را هم آموزش داده و تشویق کنیم تا با استفاده بهتر از این تکلوژی بزرگ بتوانند بهره فراوان را ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *